Ammerlaan cheque Molen De Hoopv.l.n.r. Jacques Boonekamp en Els Groenewegen (Molen De Hoop), Joost en Jacques Ammerlaan (Bakker Ammerlaan) - foto Cor Groen

De mensen van de bekende Bakker Ammerlaan dragen de Molen De Hoop al vele jaren een warm hart toe. Zij zijn bij de molen de grootste afnemer van meel, dat wordt verwerkt in verschillende van hun broodsoorten.

Sinds enkele jaren bakt en verkoopt Bakker Ammerlaan speciaal Zoetermeers Molenbrood. Dit authentieke brood wordt gemaakt van volkorenmeel, dat is gemalen door de Zoetermeerse Molen De Hoop, waaraan een zadenmix, bestaande uit zonnebloempitten, sesamzaad en lijnzaad, is toegevoegd. Het molenbrood is bereid met natuurdesem en het brood is E-nummervrij. Het molenbrood is smakelijk, natuurlijk en gezond. Bakker Ammerlaan verkoopt dit authentieke Zoetermeers Molenbrood in alle bijna 30 winkels in Zoetermeer en omstreken.

Daarbij doneert Bakker Ammerlaan voor elk verkocht Zoetermeers Molenbrood 10 eurocent aan Molen De Hoop. Onlangs mocht Stichting Molen De Hoop Zoetermeer van de bakkerij opnieuw een cheque ontvangen. Deze keer was waarde €2.500,00. Dat betekent dat men in de afgelopen maanden een respectabele 25.000 Molenbroden heeft verkocht!

Het bestuur van de stichting is bijzonder blij met deze trouwe ondersteuning door een betrokken ondernemer.

In tegenstelling tot eerdere giften van Bakker Ammerlaan, is deze cheque bestemd voor een specifiek doel: het repareren van de tweede set molenstenen. Op de steenzolder van de molen liggen al jaren 2 sets molenstenen, waarvan er slechts 1 te gebruiken was. De tweede set was in zeer slechte staat en daardoor onbruikbaar. Het bestuur en de molenaars wilden heel graag ook deze tweede set weer maalbaar krijgen, maar door de hoge kosten (tussen de 8.000 en 9.000 euro) was daar tot nu toe vanaf gezien. Het afgelopen jaar zijn er verschillende giften binnen gekomen die uitdrukkelijk bestemd waren voor het herstel van deze set molenstenen. De cheque van Bakker Ammerlaan maakte het benodigde bedrag vrijwel compleet, waardoor er opdracht kon worden gegeven tot herstel. Inmiddels is deze set stenen ontmanteld en ligt de draaisteen ter reparatie bij een specialistisch bedrijf.

-advertenties-

-goede doel-