Op 21 mei wordt voor de 16e maal de Oldtimerdag in Zoetermeer georganiseerd. Elk jaar met een thema, zoals in 2015 Oostblok, hulpverlening, landen thema’s e.d. Het thema van dit jaar is; vervoer in de 40 er, 50 er, 60 er jaren. Het speelt zich allemaal af in de historische kern van Zoetermeer namelijk de Dorpsstraat.

DSC 7352U kunt nu inschrijven voor de Oldtimerdag! Vanaf 9.30 uur start de toertocht. Deze voert de deelnemers door het groene hart van Zuid-Holland. Mooie landschappen met voor het ‘westen’ mooie vergezichten. Tijdens deze tocht kunnen een aantal vragen beantwoord worden, waaraan een prijs is verbonden. Dit jaar wordt IJsselstein eraan ‘gelust’ en deze stad, want dat is het, zal het keerpunt zijn waar ook even gestopt gaat worden.

Vanaf 12.30 uur komen de eerste deelnemers terug in de straat en dan start het concours d’ Élégance.

De auto’s staan in de Dorpsstraat opgesteld en een jury zal de meest origineel geklede deelnemers (dus in de stijl van de auto) beoordelen. Tevens worden de auto’s beoordeeld op originaliteit. Dit houdt in dat er bekers voor verschillende categorieën zijn te winnen.

Om de dag verder aan te kleden is er veel entertainment zoals, muziek, toneelspel, kinderactiviteiten e.d.

Van auto clubs wordt gevraagd om bestelauto’s in te zetten. Deze clubs krijgen een groepsplek in de straat, nadat zij meegereden hebben Dit is overigens geen vereiste, u kunt zich ook tot 11.30 uur opstellen in de straat.

Dit jaar is er, gezien het formaat van de auto’s, een vergunning voor een thema plein. Deze wordt opgevuld voor vrachtauto’s uit die jaren. Dit plein op de Pilatusdam is een geheel nieuwe toevoeging aan de Oldtimerdag en ligt direct naast de Dorpsstraat. Medewerking is al toegezegd door de Scania club en ook van dikke Daf trucks. Het Historisch genootschap zal een expositie wijden aan vervoer van de boterboeren en bodebedrijven uit die jaren.

Kosten; deelname alleen opstelling; 6,- euro. Hiervoor krijgt u koffie/ thee bij inschrijving en een rally bord, Zonder bord géén opstelling toegestaan.

Kosten opstelling en deelname toertocht; 16,50 euro. Hiervoor krijgt u koffie/ thee voor 2 personen, een rally schild, een Roadbook en 2 lunchpakketten.

Tevens koffie en thee bij de stempelpost onderweg.

Inschrijven; via www.oldtimerdagzoetermeer.nl.

Voor meer info; Jacques Boonekamp, 06-53814740 Erik van Lieshout 06-42250671 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-