heel de spelevaert bakt WO .OB 007Op basisschool de Spelevaert aan de Irisvaart 2-4 in Seghwaert zijn de kinderen, ouders en leerkrachten druk bezig met 'Heel de Spelevaert bakt'. Deze weken doet de school een project in alle groepen met deze titel. Op een leuke manier leren de kinderen heel veel. In de klassen zie je tekeningen en werkstukken op het gebied van de bakker, taarten, brooddeeg, koekjes, eten enz. Je ruikt regelmatig lekkere geuren in de school, want iedereen is druk aan het bakken en op andere manieren bezig met eten klaar maken.

koekjes uitdelen 004De Spelevaert heeft een rijdende keuken (Keukel), die in deze periode overuren maakt . Op maandag waren er twee weekopeningen. Bij de onderbouw waren er twee koks, die heel wat te vertellen hadden. Dat waren juffrouw Marleen en juffrouw Suze. Bij de bovenbouw waren er hele vieze koks, die lieten zien hoe het niet moet. Ze waren grappig , maar namen het niet zo nauw met de hygiƫne. Een heel leuk begin van het project.

Kinderen van de Spelevaert gingen op woensdagochtend onder begeleiding van ouders koekjes rondbrengen bij de buren. Op de doosjes met koekjes stond geschreven 'Fijn dat u onze buren wilt zijn'. Dat doe je soms als goede buur. Veel mensen vonden dat een leuk initiatief. Gezond eten komt natuurlijk ook aan de orde, want dat vindt de Spelevaert heel belangrijk! Volgende week vrijdag is er een Kijkmiddag meteen na school. Dan kunnen ouders, broertjes en zusjes een kijkje in de groepen nemen om te kijken wat iedereen heeft gedaan.

-advertenties-

-goede doel-