filmgroepFilmgroep Zoetermeer werd in 1972 gestart als Smalfilmklub Zoetermeer. Sinds die startdatum zijn de clubleden actief met camera en montageapparatuur. Aanvankelijk met smalfilm en later ook met video. Inmiddels is de beeldkwaliteit van de amateurcamera van nagenoeg professionele kwaliteit, en ook op het gebied van de montage-apparatuur is er een enorme professionaliseringsslag gemaakt sinds de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk.

Binnen de gemiddelde Nederlandse amateurfilmclub worden vandaag de dag diverse montagepakketten gebruikt. Soms ontstaan er dan binnen een club afzonderlijke gebruikersgroepen, die zich met elkaar verdiepen in de specifieke mogelijkheden van een bepaald pakket. Binnen de Filmgroep Zoetermeer wil men daarom de werkgroep Final Cut Pro X starten. De wens is, om met elkaar een platform in het leven te roepen waarbinnen alle aspecten van het videofilmen, en in het bijzonder de (na)bewerkingsmogelijkheden met FCPX en Motion op een Apple pc, nader kunnen worden verkend en uitgediept. Van de huidige filmgroep werken 6 personen op een Apple-computer. Het activiteiten- en kennisniveau van deze 6 personen is wisselend, van laag-gemiddeld tot hoog. Met dit initiatief hopen de huidige leden vooral ook hobbyfilmers van buiten de huidige club te interesseren en aan te trekken.

De werkgroep komt elke veertien dagen bij elkaar op de woensdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur (Petuniatuin, wijk Seghwaert in Zoetermeer). Daarmee kan de werkgroep beschikken over een ruime en fraaie verenigingsruimte, die daarbij uitstekend is ingericht t.b.v projectie- en instructie-doeleinden.

Bij voldoende belangstelling bestaat er tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een introductie-/opfriscursus, zodat alle werkgroepleden binnen de kortste keren optimaal kunnen meedraaien binnen deze nieuwe werkgroep.

Op woensdagavond 10 februari staat een eerste informatieve bijeenkomst gepland. Ben jij nieuwsgierig of heb je interesse, stuur dan even een reactie, met naam en telefoonnummer naar dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-