Into the woodsEr was eens... een gemene heks, een lieve prins, een mooi meisje een domme reus. Of was het een domme prins en een lieve heks? Een mooie heks en een lieve reus? En dat meisje...vond zij zichzelf wel mooi?

In sprookjes zijn de contrasten tussen goed en kwaad heel duidelijk. Maar wanneer je de sprookjes ontgroeid leer je alle tinten en facetten van het leven kennen. Niemand is alleen goed of kwaad. De liefste vriend kan een keer over je roddelen.

Die mooie droomprins heeft misschien wel een drankprobleem of ligt alleen maar op de bank tv te kijken. De prachtige prinses die je van het bal hebt meegenomen valt zonder kleren en make-up toch wel tegen. Of juist niet.

Terug naar de sprookjes.

Er waren eens een bakker en zijn vrouw. Zij leden geen honger en hadden elkaar maar wat zij het meest wensten was een kind. Op een dag kwam een heks naar hun winkel en vertelde hen dat zij een vloek moesten verbreken wanneer zij ooit een kind zouden willen hebben.

De bakker en zijn vrouw vertrokken naar het woud op zoek naar een koe, zo wit als melk, het haar zo blond als vlas, de cape zo rood als bloed en het muiltje zo helder als glas.

Into the Woods neemt het publiek niet alleen mee langs een aantal bekende sprookjes. De grootste reis is die door de donkere kant van de menselijke psyche. Waarom kies je voor goed of kwaad? Wat betekent ‘goed en kwaad’ eigenlijk? Hoe lang en hoe gelukkig is ‘lang en gelukkig’? En hoe ver ben je bereid om te gaan om je eigen wens waarheid te laten worden? Ga mee op reis en leer Sjaak van de bonenstaak, Assepoester, Raponsel, Roodkapje, de prins, de heks en vele anderen kennen op een manier die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Ga mee, en laat je betoveren. Ga mee naar het woud!

Into the woods wordt geproduceerd door Scylla Theaterproducties in samenwerking met Greg & Baud Producties.

Speeldata: 13 en 14 januari 2016, Kwadrant Theater

Verkoopprijs € 9,00, kaarten zijn online te bestellen via Greg en Baud:

-advertenties-

-goede doel-