racoonDe Zeeuwse band Racoon is dit jaar dé hoofdact op het Zoetermeerse 5 mei festival. Naast de optredens van Xander de Buisonjé, Gers Pardoel en de Haagse band Splendid, zullen zij het avondprogramma op de Markt gaan afsluiten met een waanzinnig feest.

Het Bevrijdingsfestival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement in de stad, waarvoor ook veel bezoekers uit alle delen van het land naar Zoetermeer afreizen.

Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is zeer verheugd met de mix van artiesten die dit jaar samen met het publiek in Zoetermeer de vrijheid komen vieren. Bevrijdingsdag valt dit jaar samen met Hemelvaartsdag, waardoor de organisatie verwacht dat extra veel Zoetermeerders de weg naar de Markt weten te vinden. Vanaf 18.00 uur kunnen zij daar een mooi avondprogramma verwachten. Directeur Margreet van Driel van Floravontuur is trots op de mooie programmering. ‘We doen het voor de stad. De eerste reacties die we vandaag via facebook en twitter hebben ontvangen zijn zeer positief’.

De Haagse formatie Splendid is al sinds 2001 actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De muziek van Splendid klinkt als zonneschijn uit je speakers! De band maakt vrolijke popmuziek met invloeden uit de reggae en hiphopscene. Live is het een knallende ervaring die altijd smaakt naar meer. De single “Again” is het bekendste nummer.

Een oude bekende van het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer is Xander de Buisonjé. In 2005 liet hij het publiek de neerstromende regen vergeten door zijn geweldige optreden met meezingers van de band Volumia waarvan hij tot het afscheidsconcert in 2002 de frontman is geweest. Vijf solo-albums, een akoestisch album en een aantal singles verder is hij nog steeds één van de meest populaire en best geboekte artiesten van Nederland.

Gers Pardoel behoeft geen introductie. Het hele land is met hem meegegaan en achterop zijn bagagedrager gesprongen. Zijn hits zijn bekend bij een groot publiek en vrijwel iedereen kan ze meezingen. Eind 2015 lanceerde hij zijn nieuwe single ‘Zonder Jou’.

Met Racoon, de hoofdact van het Bevrijdingsfestival 2016, haalt Floravontuur Promotie Zoetermeer ook dit jaar weer een topper van formaat in huis. Deze band staat al sinds hun debuutalbum in 2002 aan de top van de Nederlandse hitlijsten. In 2015 brachten zij hun zesde studio-album ‘All In Good Time’ uit waarvan zij voor de single Brick By Brick een gouden plaat hebben ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-