20160205 76530

De nieuwe locatie van Publieksplein en Bibliotheek aan de Duitslandlaan

Het Publieksplein van de gemeente Zoetermeer, de Hoofdbibliotheek en haar partners verhuizen per 30 mei 2016 naar de Duitslandlaan 440 (op de hoek van Duitslandlaan en Denemarkenlaan) gedurende de renovatie van het Stadhuiscomplex. Na Pinksteren, half mei, zal de bibliotheek twee weken sluiten, tot en met 30 mei.

Joke Mos, bibliotheek Zoetermeer: “Na een lange voorbereiding starten we nu echt met de werkzaamheden, een mijlpaal!”

Tijdens de renovatie moet de gehele ruimte van de huidige bibliotheek leeg zijn. Voor het Publieksplein veroorzaken de sloop- en bouwwerkzaamheden aanzienlijke geluidsoverlast, waardoor de goede dienstverlening in de knel komt. Daarnaast kan de gemeente de toegankelijkheid van het huidige Publieksplein tijdens de renovatie niet altijd garanderen. Daarom is besloten om te verhuizen naar de tijdelijke locatie zodat de dienstverlening ongestoord door kan gaan. Na het realiseren van een nieuwe ingang is de locatie aan de Duitslandlaan ook goed toegankelijk voor mindervaliden.

Aan de openingstijden en dienstverlening van het Publieksplein verandert niets. De trouwlocaties Raadzaal en Driemanspolderzaal blijven in het Stadhuis.

De tijdelijke locatie van de bibliotheek en het publieksplein is op loopafstand van de huidige locatie. Ook de dienstverlening van de bibliotheek zal hetzelfde blijven: uitleen van boeken, informatie, studie en werkplekken en een leescafé zijn aanwezig in de tijdelijke locatie.

 

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-