20160205 76540Vrijdag 5 februari onthulde burgemeester Aptroot het eerste attentiebord voor WhatsApp Buurt Preventie in de Molenstraat in het oude Dorp. De gemeente deed onlangs een oproep aan bewoners om een Buurt WhatsApp-groep op te starten om hun buurt veiliger te maken. Op deze manier kunnen zij elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties en de politie waarschuwen als dat nodig is. Zo zijn ze de ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Inmiddels zijn er 49 Zoetermeerse Buurt WhatsApp-groepen geregistreerd via www.wabp.nl. De komende tijd plaatst de gemeente op verschillende strategische plekken een aantal attentieborden om bewoners en bezoekers erop te wijzen dat in hun buurt een WhatsApp-groep actief is.

20160205 76533 20160205 76541

 

Zeer actieve Whatsappers in de Molenstraat

De Molenstraat werd de afgelopen maanden veel geplaagd door inbraken, in enkele maanden tijd werd er 20 keer ingebroken in de buurt. Jeffrey van Rijn, voorzitter van Stichting Molenstraat: “We hebben met z’n allen een vuist gemaakt om de inbraken een halt toe te roepen! Naast de Whatsapp groep, waar nu al 85 mensen in de straat lid van zijn, is er ook een buurtwacht gekomen en zijn alle bewoners heel alert op onraad. We merken nu dat mensen zich veiliger voelen en de inbraken afnemen.”

Ook burgemeester Aptroot wil alles op alles zetten om inbrekers een halt toe te roepen. “Maar dat kan de politie niet alleen! Met z’n allen sta je veel sterker in de strijd tegen criminelen en buurt Whatsapp kan daarbij een belangrijk middel zijn.”

                                                                       

Om de onthulling extra sfeer te geven organiseerde de buurt na afloop een ‘elf stratentocht’ voor de buurtkinderen. Dit is een skeelertocht door de buurt waarin de WhatsApp-groep actief is.

image1

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-