fietsenZoetermeer krijgt als één van de eerste gemeenten in Nederland een Nachtnet voor fietsers. Nachtnet fietsroutes zijn veiliger omdat ze goed verlicht en gemarkeerd zijn. De routes zijn veelgebruikte fietspaden waar ook extra gelet wordt op het snoeien van struiken voor een goed overzicht op het fietspad. Wethouder Marc Rosier (verkeer): “We willen ook goed voor onze fietsers zorgen in Zoetermeer. Fietsen is in onze stad vaak sneller dan de auto! Daarnaast is het gezond en is het goed voor het milieu als er minder auto’s op de weg zijn.”

Nationaal en internationaal is er veel belangstelling voor deze vernieuwende aanpak. Het huidige fietsnetwerk van Zoetermeer heeft veel fietspaden die los liggen van autowegen. Dit zorgt voor verkeersveiligheid en snelle fietsverbindingen, maar kan ook een onveilig gevoel geven in het donker. Het Nachtnet fiets verbindt belangrijke bestemmingen, zoals haltes van de RandstadRail, sportvoorzieningen en winkelcentra met elkaar. De fietspaden zullen de hele nacht verlicht zijn.

Het Nachtnet krijgt een duidelijke markering zodat het herkenbaar wordt voor fietsers. Daarnaast ziet de gemeente verdere verbetermogelijkheden in het snoeien van het groen en het aanbrengen van illustraties en kunstobjecten in fietstunnels. Het betreft circa 45 km fietsroutes in de stad.

Het Nachtnet Fiets is in samenwerking met de Fietsersbond, Toervereniging Zoetermeer ’77, OnderwijsAdvies, Raad voor Ondernemend Zoetermeer RVOZ, Vereniging Noordelijke Bedrijventerreinen VNBT, Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag MRDH tot stand gekomen.

-advertenties-

-goede doel-