bleizo bovenaanzichtDe voorbereiding van de komst van Vervoerksnoop Bleizo zit in een rijdende trein! Er is weer een nieuwe stap gezet naar een plek waar straks veel bus- en treinreizigers hun weg gaan vinden tussen Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer leggen vanaf 23 februari het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage.

Bleizo komt op grondgebied van zowel de gemeenten Lansingerland als Zoetermeer, daarom zijn er dan ook twee nieuwe bestemmingsplannen nodig.

Vervoersknoop

Vervoersknoop Bleizo combineert een station van de NS met een RandstadRail halte. Langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht komt een combibrug met daarop de halte van de verlengde RandstadRail, fiets- en voetpaden en veel groen. Hieronder komt het nieuwe NS-station met trappen en liften verbonden met de brug. Aan beide kanten van de A12 komen overdekte haltes van lokale en regionale bussen. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes en buslijnen, biedt het station een uitstekende overstapmogelijkheid.

Als alles volgens planning verloopt, maken de eerste reizigers eind 2018 gebruik van het nieuwe station.

-advertenties-

-goede doel-