Maquette tafels vogelhs 170Inwoners van Oosterheem zijn donderdag 18 februari van harte welkom bij een inloopbijeenkomst over de plaatsing van kunst in Oosterheem. Titel van het door inwoners gekozen kunstwerk is ‘Maquette-tafels voor de andere bewoners’. Voor de zomer 2016 komt dit op vier plaatsen in de wijk te staan. Het kunstwerk bestaat uit vier ‘tafels’ waarin de maquette (die voorheen in het informatiecentrum stond) van Oosterheem is verwerkt. De inloopbijeenkomst is van 19.00 en 20.30 uur in de wijkpost van Oosterheem. Tijdens de bijeenkomst krijgen inwoners meer informatie over hoe het kunstwerk eruit komt te zien en welke locaties de gemeente in gedachten heeft.

Over het kunstwerk

Iedere tafel heeft een toevoeging die gebaseerd is op de vorm van het ‘huis’. Dit zijn uitnodigende verblijven voor insecten (insectenhuis), vogels (vogelhuis), kinderen (klimhuis) en buurtbewoners (stookhuis). Elke tafel krijgt een brede rand waar bewoners op kunnen zitten. De verdere voorbereidingen voor plaatsing van het kunstwerk zijn in volle gang. Het definitief ontwerp is klaar en de gemeente is de afgelopen periode bezig geweest met het bepalen van de locaties.

Meehelpen met het kunstwerk

Aan het insectenhuis en het vogelhuis werken basisscholen in Oosterheem mee. Kinderen gaan ontwerpen maken voor de vogelhuisjes en meewerken aan de bouw van het insectenhuis. Het stookhuis is een pizzaoven, bedoeld voor regelmatige buurtbijeenkomsten. Hier kunnen buurtbewoners pizza’s en broden in bakken. Als de oven niet in gebruik is, dan is deze volledig te sluiten en daarmee veilig voor kinderen.

De gemeente is op zoek naar bewoners die het leuk vinden om mee te bouwen aan de oven op een locatie in Oosterheem. U kunt uw belangstelling kenbaar maken tijdens de bijeenkomst op 18 februari of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-