inbrekerOok in 2015 is het aantal misdrijven verder afgenomen. Het totaal aantal misdrijven is in vergelijking met 2014 met 17% gedaald. Het aantal High Impact Crimes (dat zijn woninginbraken, geweld, straatroven en overvallen) is met 8% gedaald.

Sinds 2011 vertoont het aantal aangiftes van woninginbraken een dalende lijn. Waren er in dat jaar nog 1.067 woninginbraken, in 2015 was dat aantal gedaald tot 490 woninginbraken. Ten opzichte van 2014 is er een daling van 12%. De gemeente neemt al een aantal jaren samen met politie, woningcorporaties en vele vrijwilligers van onder andere WAS en Waaks! maatregelen om woninginbraken tegen te gaan. Deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen.

Het aantal oplichtingen en het aantal gevallen van diefstal/inbraak in schuren is ook gedaald. Er is wel een lichte stijging van de misdrijven openlijk geweld en winkelinbraak.

Burgemeester Aptroot: ”We werken samen met onze inwoners en partners aan het verbeteren van de veiligheid in Zoetermeer. Het is dan heel mooi als blijkt dat de misdrijfcijfers blijven dalen. Zoetermeer doet het wat betreft veiligheid goed vergeleken met andere gemeenten. Maar elk misdrijf is er één teveel. Wij blijven er daarom hard aan werken om dit lagere niveau vast te houden en zo mogelijk de misdrijfcijfers in 2016 verder te laten dalen.”

-advertenties-

-goede doel-