enquête in WC Palenstein

Enquête in winkelcentrum Palenstein

Onder het motto ‘Doe mee!’ organiseerde OPEZ (Open Platform tegen Eenzaamheid in Zoetermeer) op 8 en 11 februari plaatselijke activiteiten tegen eenzaamheid in de winkelcentra Meerzicht en Palenstein.

soep in CastellumUitgangspunt was daarbij dat iedereen iets kan doen tegen eenzaamheid. En dat is hard nodig in deze periode van het jaar. Want rond Kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid vaak groot. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Daarom stelden enquêteurs van Stichting MOOI aan bezoekers van de winkelcentra de vraag: ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ Zo wil OPEZ mensen uitdagen actie te ondernemen en ideeën aan te dragen. Om bijvoorbeeld eens contact op te nemen met een ex-collega die nu thuis zit. Om weer te gaan kaarten en daar nieuwe mensen te leren kennen. Om wat vaker langs te gaan bij de tante in het verzorgingshuis. Of om met een kennis op stap te gaan die uit het oog is verloren.

De bezoekers werden uitgenodigd om hun eigen lijst met acties te maken en die te delen. In ruil voor hun antwoorden konden de bezoekers een kopje soep nuttigen in Eetcafé Meerzicht of bij Piëzo op het Rakkersveld. De enquêteurs kregen daarbij ambtelijke ondersteuning. Door deze samenwerking tussen gemeente en welzijnsorganisatie beschouwt Coalitie Erbij: de nationale organisatie tegen eenzaamheid, Zoetermeer sinds 2012 als een koploperstad op het gebied van activiteiten gericht tegen eenzaamheid.

-advertenties-

-goede doel-