20160211 76625Na een vliegende start op 16 november vond op donderdag 11 februari de officiƫle opening plaats van de 'Speelgoedbank MOOI Zoetermeer.' Met de Sinterklaas voor de deur kon in november niet gewacht worden op een geschikte datum voor een officieel moment, de kinderen moesten geholpen worden! Dat de Speelgoedbank een uitkomst is voor veel gezinnen is inmiddels wel gebleken: er zijn nu 135 vaste klanten, die maandelijks nieuw speelgoed voor de kinderen mogen uitzoeken.

20160211 76621Iris Janse is al vanaf het begin betrokken bij de oprichting van de Speelgoedbank, het is dan ook haar afstudeerproject. Vol enthousiasme vertelt ze over het succes van de Speelgoedbank: "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan! We groeien zo hard, dat binnenkort ook een tweede locatie open gaat. Dit zal in Palenstein zijn, aan de van Aalstlaan. Dan kunnen we nog meer kinderen helpen!". Iris bedankte tijdens de opening alle medewerkers van stichting MOOI die hebben meegeholpen de Speelgoedbank tot een succes te maken, samen hebben zij iets moois neergezet voor Zoetermeer!

 

De Speelgoedbank
De Speelgoedbank is een initiatief van MOOI Zoetermeer en is bedoeld voor inwoners uit alle wijken uit onze stad. De Speelgoedbank werkt als een 'weggeefwinkel' en heeft tot doel, kinderen van ouders met een laag inkomen, de kans te geven maandelijks met ander speelgoed te spelen.
Naast dat spelen gewoon leuk is, is spelen ook belangrijk voor de ontwikkeling. Goed speelgoed geeft het kind volop mogelijkheden tot oefenen, ontdekken en fantaseren. Speelgoed is vaak duur en daardoor is het voor ouders niet altijd mogelijk om hun kind het juiste stuk speelgoed aan te bieden op het juiste moment van zijn ontwikkelingsfase. De Speelgoedbank is dan de uitkomst.

De Speelgoedbank is in Buytenwegh te vinden in Bus 63, aan de Busken Huethove 63. De speelgoedbank is iedere maandagmiddag van 15:00-17:00 geopend en iedere vrijdag van 10:00-12:00.

Goedzak
In de aanloop naar de feestdagen kreeg MOOI de zeer welkome steun van de Albert Heijn filialen in Zoetermeer, die hun 'Goedzakken-actie' 2015 wijdden aan de Speelgoedbank. Dankzij deze actie was er genoeg in huis om aan de speelgoedvraag voor de feestdagen te voldoen.
Heeft u ook een goed idee voor samenwerking met andere bedrijven of organisaties om de Speelgoedbank en haar klanten verder te helpen? Op dit moment is de Speelgoedbank vooral op zoek naar jongensspeelgoed en LEGO. Ook zoeken zij nog sponsors, van bijvoorbeeld batterijen e.d.

 

-advertenties-

-goede doel-