IMG 9139Het bruidspaar Pronk trad 60 jaar gelden met elkaar in het huwelijk, de bruiloft werd in 1956 gevierd in het Circustheater. Afgelopen vrijdag kregen zij bezoek en bloemen van burgemeester Aptroot die het echtpaar kwam feliciteren met hun huwelijksjubileum.

De familie heeft o.a. in Scheveningen gewoond waar naast elkaar 7 families woonden die de naam Pronk hadden en geen familie van elkaar waren. Zij kregen een zoon en een dochter en hebben 3 kleinzoons. Een van de kleinzoons woont op dit moment in Japan maar via Skype is er regelmatig contact. Volgende week komt hij met zijn Japanse vriendin naar Nederland om het huwelijksfeest van zijn opa en oma mee te vieren.

De andere kleinzoons wonen dichterbij, in Zoetermeer en in Scheveningen, zodat de hele familie bij het jubileum kan zijn.

Mijnheer Pronk heeft eerst 6 jaar gewerkt bij de Marine als machinist en daarna bijna 10 jaar bij de Shell op een binnenvaartschip. Na één jaar als onderhoudsmonteur gewerkt te hebben bij een melkfabriek en daarna een aantal jaren bij Lintel in Rijswijk, is hij gaan werken bij KaDe in Delft waar hij 7 jaar later in de vut is gegaan.

Mevrouw heeft bij Kodak gewerkt en later bijna 26 jaar bij C&A in Rijswijk.

Foto en tekst: Ernst van Erkelens, www.vanerkelens.nl

-advertenties-

-goede doel-