VerhalenkastOp 21 februari vindt er in de tentoonstelling ‘Gestold geluk’ een bijzondere happening plaats. Riboet Verhalenkunst nodigt mensen uit om hun verhaal over hun meest dierbare souvenir te delen in de Verhalenkast.

Mensen reizen (meer dan ooit) en willen graag een herinnering aan reis- en vakantiebestemmingen. Vroeger maakten we vakantiekiekjes en stuurden de thuisblijvers leuke prentbriefkaarten met bezienswaardigheden. Tegenwoordig maken we selfies met een smartphone en plaatsen die meteen op Facebook of Instagram. Toch blijft het tastbare souvenir, als blijvende herinnering aan de vakantieplek, nog steeds ongekend populair. In de tentoonstelling ‘Gestold geluk’ zijn souvenirs te bewonderen van vroeger en nu, verzameld door verzamelaars of ingebracht door Zoetermeerders. Aan elk souvenir kleeft een bijzonder verhaal over de plek van aanschaf, de reis, of de mensen met wie het souvenir gekocht is.

Verhalen delen

Riboet Verhalenkunst gaat samen met u op zoek naar de herinneringen en verhalen achter souvenirs. Op 31 januari waren ze al te gast in het museum en toen werden er prachtige en ontroerende verhalen gedeeld. Vanwege het succes van de eerste sessie, heeft Riboet Verhalenkunst besloten om nog een bijeenkomst te organiseren. Riboet nodigt u op 21 februari nogmaals uit om het verhaal van uw souvenir met anderen te delen in de Verhalenkast. Onder het genot van een kopje koffie, kunt u ook de tentoonstelling bekijken en naar de verhalen van anderen luisteren.

Tussen 13.30 en 16.30 uur kunt u uw verhalen delen. U vertelt voor een live publiek, de bezoekers van het museum. En inspireert met uw verhaal weer andere vertellers. De verhalen worden op video opgenomen en gaan deel uitmaken van de collectie van het Stadsmuseum Zoetermeer. Ook is er een speciale souvenirruilbeurs, waar u een oud souvenir kunt ruilen tegen een ander souvenir. U moest het hebben toen u op reis was, maar nu staat het al jaren te verstoffen op de vensterbank. Gooi het in de bak, en ruil het voor een nieuw, fris souvenir dat u wel inspireert.


Meer informatie

De verhalenkast vindt plaats op 21 februari vanaf 13.30 uur in Stadsmuseum Zoetermeer.
Dorpsstraat 7, 2712AB Zoetermeer, tel. 079-3164735, www.stadsmuseumzoetermeer.nl

 

-advertenties-

-goede doel-