stoplicht

Sinds week 7 zijn in alle wijken van Zoetermeer verkeerswerkgroepen actief. In samenwerking met onder andere inwoners, politie en Veilig Verkeer Nederland richten de verkeerswerkgroepen zich op de verbetermogelijkheden van verkeerssituaties.

Op 9 februari boog verkeerswerkgroep Meerzicht zich over de verkeersveiligheid in de wijk.
Wethouder Rosier: "Het was een geslaagde en positieve bijeenkomst. Dit initiatief is een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen werken aan een verkeersveilige omgeving. Goed dat deze werkgroepen nu in alle wijken actief zijn."

Inspectie bij schoolomgeving

Nieuwe ideeën in de werkgroepen worden verkeersveiligheidsonderwerpen besproken. Dit kunnen verzoeken zijn om een verkeerssituatie aan te passen, extra belijningen of extra snelheidsmetingen uit te voeren. Vanuit de verkeerswerkgroepen Oosterheem en Noordhove–Seghwaert is bijvoorbeeld het initiatief gekomen om in de wijk bij schoolomgeving Spitsbergen een inspectie/bezichtiging te organiseren. De gemeente brengt de verbetermogelijkheden in kaart en de eventuele vervolgstappen worden samen verder besproken.

Alle werkgroepen op een rij

Er zijn werkgroepen voor: Noordhove-Seghwaert, Rokkeveen, Oosterheem, Buytenwegh De Leyens, Centrum (bestaande uit Palenstein, Driemanspolder, Dorp en Stadscentrum) en Meerzicht. Alle verkeerswerkgroepen worden ook betrokken bij lopende verkeersprojecten.

-advertenties-

-goede doel-