andelAfgelopen Valentijnsdag was een groot feest voor mevrouw M. van Andel-van Dijk en de heer B.M. van Andel, bewoners van Zoetermeer. Zij gaven elkaar namelijk op 14 februari 1956 het jawoord. 60 jaar later is het echtpaar nog steeds samen. Op maandag 15 februari bracht locoburgemeester MariĆ«tte van Leeuwen daarom een bezoek aan het 60- jarig bruidspaar.

Mijnheer is 83 en komt uit Rotterdam, mevrouw is 81 jaar en komt uit Den Haag. Ze hebben drie kinderen en zes kleinkinderen (de jongste is 20 en de oudste 27 jaar). Mijnheer heeft gewerkt bij AM International in Rijswijk. 25 jaar in de buitendienst als vertegenwoordiger van grafische zetmachines en later nog 15 jaar op de verkoopafdeling.

Een stukje geschiedenis

Tijdens het huwelijk op 14 februari 1956 was het erg koud en de trouwauto's konden niet rijden. Pas op het laatste moment werd een taxichauffeur gevonden die bereid was om het bruidspaar naar het stadhuis te brengen.

Ook vond de Elfstedentocht plaats op deze dag. Tijdens deze Elfstedentocht kwamen vijf schaatsers gelijktijdig over de finish en werd er niemand tot winnaar uitgeroepen.

Trouwe inwoners van Zoetermeer

Het bruidspaar heeft op diverse adressen in Zoetermeer gewoond maar de laatste 3,5 jaar met veel plezier in Oosterheem.
Aankomende zondag is er een etentje georganiseerd met de familie.

 

Foto: Ernst van Erkelens, www.vanerkelens.nl

 

-advertenties-

-goede doel-