20160215 77514Achraf (14 jaar), buurtvrijwilliger bij Stichting MOOI! doet vanaf nu weer elke maandag het Toppertje open in Buytenwegh. Samen met ID-College student Daniël begeleidt hij de kinderen die elke week kunnen komen spelen met het speelgoed in het Toppertje. Achraf: “Ik zocht naar activiteiten als buurtvrijwilliger en zag dat het Toppertje alweer een paar maanden niet gebruikt werd. Ik vind het een leuk project om wat te kunnen betekenen voor de buurt!” Bij het Zakgeldproject is hij rolmodel, waar hij ook ervaring opdoet met het begeleiden van activiteiten.

Op de eerste openingsdag werd het gelijk lekker druk bij het Toppertje, de kinderen van de BSO van de Drie Ballonnen kwamen langs en speelden enthousiast met het speelgoed uit de minicontainer. Ook alle kinderen uit de buurt zijn van harte welkom om op maandagmiddag te komen spelen bij het Toppertje!

20160215 77507 20160215 77513

 

Het Toppertje gaat bij goed weer elke maandag om half vier open, waarna kinderen van de basisschool leeftijd speelgoed kunnen lenen om op het schoolplein samen mee te spelen. Er is al veel speelgoed om uit te kiezen, zoals tafeltennis, badminton, stoepkrijt, voetbal of een groot schaakspel, maar Achraf hoopt dat het aanbod aan speelgoed binnenkort nog verder uitgebreid wordt.

Achraf wil een opleiding gaan volgen om projectleider te worden, de ervaring die hij nu al opdoet met het begeleiden van de kinderen bij het Toppertje helpt daar natuurlijk al bij! Daarnaast helpt hij ook vaak mee met het kinderwerk van Stichting MOOI, in Bus 63 en bijvoorbeeld op Speelmeer.

-advertenties-

-goede doel-