maximplein werk 1 De werkzaamheden aan het viaduct van het Prinses Maximaplein zullen meer tijd in beslag nemen dan gepland. Bij de voorbereidingen voor de eerste werkzaamheden bleek dat het werk ingewikkelder is dan voorzien. Waar eerst al de vorst roet in het eten gooit blijkt dat de werkzaamheden niet vanaf de onderzijde van de rijbanen zijn uit te voeren.

Vanaf de onderzijde is te weinig houvast voor het materieel om het wegdek op te tillen, zodat de verschoven oplegblokken kunnen worden vastgezet. Het optillen van het wegdek zal dan ook vanaf de bovenzijde van het viaduct moeten gebeuren. Op alle vier pijlers van het viaduct moet het wegdek een halve meter worden verhoogd om de reparatie goed te kunnen uitvoeren. Dit wegdek weegt maar liefst 1000 ton. Het project is technisch zeer complex en nog maar enkele keren op deze wijze in Nederland uitgevoerd. Elke stap in het proces moet dat ook worden getest met een 'proef op belasting' voordat de volgende stap kan worden genomen.

De start van het project is nu gepland vanaf 27 februari, mits de temperaturen boven nul blijven. Het is de bedoeling dat het werk in vier opeenvolgende weekenden plaats vindt, steeds van vrijdagavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Per weekend wordt een rijbaan geheel afgesloten, de grote rotonde onder het viaduct blijft wel in gebruik.

maximplein werk 2

-advertenties-

-goede doel-