theater interieurHet Stadstheater staat voor een uitgebreide renovatie van de trekkenwand, deze is dringend aan vervanging toe. De trekkenwand wordt achter het podium gebruikt om decorstukken en achtergronden te gebruiken op het toneel. De goedkoopste oplossing, het vervangen van een deel van de trekkenwand, blijkt niet uitvoerbaar te zijn. De wand zal dus geheel vervangen moeten worden en liefst ook de rollenzolder, waar de katrollen en kabels lopen. De rollenzolder is nu erg laag, waardoor er alleen liggend gewerkt kan worden.

Het Stadstheater heeft te weinig geld gereserveerd voor de noodzakelijke renovaties, de gemeente onderzoekt nu de financiĆ«n van het theater, met name de meerjarige budgetten worden onder de loep genomen. De beste oplossing voor de toekomst is het vervangen van de gehele trekkenwand (2,1 miljoen) en het ophogen van de rollenzolder (0,6 miljoen), waardoor de gehele renovatie op  2,7 miljoen euro zal komen.

De werkzaamheden zullen op zijn vroegst in de zomer van 2017 starten, in verband met levertijden van de benodigde materialen. In de tussentijd neemt het Stadstheater extra maatregelen om de veiligheid van het toneel te kunnen garanderen. De belasting van decor en achtergronden zal bijvoorbeeld verdeeld worden over meerdere katrollen.

-advertenties-

-goede doel-