Shell Meet the BossHet Alfrink College uit Zoetermeer werd op 16 februari als winnaar uitgeroepen van de voorronde van Meet the Boss bij Shell en heeft daarmee een plaats in de finale op 21 april bemachtigd. Het Alfrink College ging de verbale strijd aan met het Rijnlands Lyceum, het Hofstad Lyceum en het Damstede College.

Een recordaantal van 1400 Nederlandse middelbare scholieren debatteert dit jaar tijdens de voorrondes van de 8e editie van Meet the Boss. Een debatwedstrijd waarbij schoolklassen in debat gaan met elkaar en met ‘The Boss’, een topmanager van een technologisch bedrijf over stellingen op het snijvlak van maatschappij & technologie. De voorrondes worden in februari en maart gehouden bij 15 verschillende Jet-Net bedrijven waaronder Siemens, Unilever, Shell, Philips en Shell.

Stellingen
De scholieren gingen bij Shell met elkaar in debat over stellingen die ze vooraf konden voorbereiden. Ze werden ingedeeld als voor- of tegenstander:

• De klimaattop in Parijs maakt de twee graden doelstelling haalbaar.
• De waterstofauto gaat het winnen van de stekkerauto.
• Met steeds goedkopere duurzame energiebronnen (wind/zon) is energiebesparing overbodig
• De 3D-Printer is een gevaar voor het milieu.
• De voorjaarsvakantie wordt vervangen door een technologische bedrijfsstage.
Pieter Breithaupt, researcher Energy Storage bij Shell die als Boss de leerlingen jureerde en met hen in debat ging, was onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen. Door de debatten en de argumenten die gebruikt werden kreeg hij een breder inzicht in de thema’s die in de stellingen aan bod kwamen.

Meet the Boss
De Meet The Boss debatten worden georganiseerd door Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut. Twee tot vier schoolklassen (4 en 5 havo/vwo met NT/NG profiel) van verschillende middelbare scholen uit de regio van het bedrijf ontmoeten de baas in informele setting binnen bedrijfsmuren. Hierdoor wordt het werken in de bètatechnologie interessant gemaakt voor de volgende generatie studenten. Daarnaast ontwikkelen de leerlingen door te debatteren hun kritische denkvermogen en verbeteren ze hun mondelinge taalvaardigheid. Kwaliteiten die onmisbaar zijn in de 21e eeuw.

-advertenties-

-goede doel-