DSC 0161Op zaterdag 27 februari werd de officiële cheque overhandigd aan Unicef door Wethouder Mariëtte van Leeuwen.
Van 21 november 2015 tot en met 28 februari 2016 kon door kinderen van 3 tot en met 12 jaar geschaatst worden op de kinderijsbaan op het Stadhuisplein. De Unicef Kinderschaatsbaan was tot stand gekomen door een samenwerking tussen Unicef Zoetermeer en het Stadshart Zoetermeer en werd ondersteund door onder andere de gemeente Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer, Winkeliersvereniging Stadshart en horeca Stadhuisplein. Mede hierdoor en door de fantastische inzet van alle vrijwilligers kon dit mooie initiatief gerealiseerd worden. De opbrengst van de schaatsbaan komt geheel ten goede aan Unicef Zoetermeer.

DSC 0047 DSC 0010
DSC 4878 DSC 4908

 

Volgens Ruud Lassche, Coördinator van het Evenemententeam van Unicef Zoetermeer is het “een mooie gedachte dat de jongste bezoekers van het Stadshart, door zelf van de ijsbaan te genieten, er al schaatsend voor zorgen dat hun leeftijdgenootjes elders een betere toekomst krijgen.”

Na het doornemen van een aantal wetenswaardigheden (100 dagen open, ruim 9000 bezoekers, 2500 vrijwilligersuren) volgde een officieel dankwoord van Jan Bauke Wijbrandi (directeur Unicef Nederland) en René van Oeffel. Even daarna overhandigde Wethouder Mariëtte van Leeuwen de officiële cheque met een opbrengst van maar liefst 15.500 euro.

 

Tekst en foto’s: Jerrold Mallee, Media Foto’s Zoetermeer e.o. en Sander vd Berg

 

-advertenties-

-goede doel-