afval scheidenIn januari 2016 is als proef in een buurt in Oosterheem een vrij toegankelijke ondergrondse container voor plastic, blik en drankenkartons (PBD) geplaatst. Deze proef levert een goed resultaat op. Om na te kunnen gaan of deze wijze van PBD inzamelen op andere plaatsen in de stad ook goed werkt, gaat de gemeente Zoetermeer op vijf andere locaties in de stad een van de bestaande ondergrondse restafvalcontainers omvormen naar een vrij toegankelijke PBD container. “Het scheiden van afval is niet alleen veel beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Hoe meer afval we scheiden, hoe beter we de afvalstoffenheffing laag kunnen houden”, aldus Robin Paalvast, wethouder Milieu.

Vrij toegankelijke PBD containers

Deze vrij toegankelijke PBD containers komen in Palenstein, Driemanspolder, Oosterheem en in Rokkeveen. Deze locaties hebben drie ondergrondse containers. Een container voor restafval, een container voor GFT en een vrij toegankelijke container voor PBD.

De bewoners van de appartementen en andere buurtbewoners kunnen hier hun PBD aanbieden. Het restafval en GFT kunnen de bewoners nog steeds met hun milieupas in de hiervoor bestemde ondergrondse containers kwijt. De kosten van deze uitbreidingen zijn beperkt en worden door een betere afvalscheiding voor een deel terugverdiend. Bewoners van genoemde locaties krijgen de informatie via een flyer. In april 2016 wordt de pilot inzamelen PBD dichtbij huis geëvalueerd.

-advertenties-

-goede doel-