20140417 The Passion Oranjerie 2163Op Witte Donderdag 24 maart 2016 zal basisschool De Oranjerie uit Oosterheem de Passion opvoeren. Leerlingen spelen in prachtige dubbelrollen met leerkrachten de hoofdpersonen uit dit indrukwekkende verhaal. De afgelopen weken is er hard gerepeteerd. Zo werd er na de audities een dansgroep en koor samengesteld en werden de rollen verdeeld.

Op het plein wordt weer een groots podium opgebouwd met catwalk die over het plein loopt. Alle spelers met tekst hebben een zendermicrofoon, zodat ze goed te horen zijn. Er worden net als bij de Passion op TV liedjes van Nederlandse bodem gezongen. Een aantal liedjes die eerder op TV tijdens de Passion zijn gedaan en een aantal zelf gezochte nummers. Vorig jaar zongen de Maria’s van de Oranjerie bijvoorbeeld 'Avond' en 'samen voor altijd'. ’s Avonds waren deze nummers ook bij de ‘echte’ Passion te horen.

Tussen de nummers door wordt op kindvriendelijke wijze het Paasverhaal door de directie verteld. Een koor van 20 leerlingen, een grote dansgroep en heel veel spelers en solisten maken het geheel af. De slotscene met Jezus op het dak van de school met een rookmachine op de achtergrond zorgt voor een mooie afsluiting van dit prachtige verhaal. Benjamin van Waaij (leerling) en Jerremey Schutte (leerkracht) zullen voor de tweede keer samen de rol van Jezus zullen vertolken.

Basisschool De Oranjerie is een school met 'Tijd voor Talent'. Naast de basisvaardigheden is er veel extra aandacht voor creatief denken en doen. Kinderen krijgen wekelijks les van vakleerkrachten in muziek, dans en beeldende vorming. Daarnaast kunnen leerlingen zich opgeven om mee te doen aan projecten als de Passion. Leerlingen kunnen dan excelleren in een bepaald vak. De Oranjerie is er trots op dat alle kinderen zo hun talenten kunnen laten zien.

 

Publiek is van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar de uitvoering van de Passion op Witte Donderdag 24 maart, de voorstelling start om 18.30 uur.

-advertenties-

-goede doel-