DSC 5523ATijdens het optreden van Legendary Albums Live met ‘Songs in the Key of Life’ (Stevie Wonder) afgelopen zaterdag 5 maart, zijn de zitplaatsen in het theater eigenlijk overbodig. Want blijf maar eens zitten bij een dergelijke vertolking van het bekendste en meest succesvolle album uit de carrière van Stevie Wonder.

DSC 5580A
Het was een muzikaal en visueel indringende uitvoering van Wonder’s meesterwerk, dat in 1976 is uitgebracht en bestaat uit maar liefst 21 nummers die je meenemen in vervoering door de meest uiteenlopende emoties van de nummers. De songs werden in exact dezelfde volgorde gespeeld en al bij het eerste nummer ( Love's in Need of Love Today ) klapten de stoelzittingen omhoog en konden de bezoekers niet stil blijven staan. De drie geweldige vocalisten (Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust) werden bijgestaan door een grote band bestaande uit Nederlandse en Belgische topmusici met blazers, vleugel, toetsen, percussie, drums, bas, gitaren en een (hoe kan het anders) mondharmonicaspeler.


Het geheel speelt zich af op een simpel maar indrukwekkend podium met aan de rechterzijde een gigantisch scherm. Ook de onvergetelijke hits zoals ‘Sir Duke, I Wish, As Isn’t She Lovely en Pastime Paradise’ komen voorbij. In ‘Pastime Paradise’ o.a. verschijnen de veelzeggende woorden ‘Dissipation, Race Relation, Consolation, Segregation, Dispensation’ op het scherm. Exact op het moment dat ze worden gezongen. De goede lichttechniek maakte gedurende de gehele avond telkens weer het plaatje compleet.

Voor deze voorstelling als eerbetoon aan een muzikaal monument kunt u rustig gaan zitten.
Of eigenlijk: kunt u ‘rustig’ gaan staan!

Legendary Albums Live met ‘Songs in the Key of Life’ van Stevie Wonder is nog te be’Wonder’en in de theaters tot en met mei 2016.

DSC 5503A DSC 5541A DSC 5553A

 

Voor meer info kunt u terecht bij: www.ntk.nl/voorstelling/legendary-albums-live
en op de website: legendaryalbumslive.nl

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-