Sefton Get StartedVroeg of laat gaat uw kind uit huis. De één gaat studeren in een andere stad en zoekt een kamer, de ander heeft een goede baan en neemt de sprong naar een eigen woning. En in sommige gezinnen is al vroeg duidelijk dat het beter is als zoon- of dochterlief snel een eigen plekje krijgt.
Voor al die situaties geldt dat de wereld er een stuk anders uitziet dan toen u zelf uit huis ging. (Sociale) huurwoningen worden centraal verdeeld en er is een groot tekort aan starterswoningen voor jongeren. Jongeren hebben hogere verwachtingen van hun eerste huis dan vroeger. Er zijn meer regeltjes en jongeren onderschatten vaak hoeveel op jezelf gaan werkelijk kost.
Het Jongeren Informatie Punt beantwoordt wekelijks vragen van jongeren die zich niet goed hebben voorbereid. Zij moeten onnodig lang wachten tot zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, komen maar met moeite rond of hebben schulden opgelopen omdat zij hun huurtoeslag verkeerd hebben aangevraagd. De voorbeelden zijn legio en dat maakt een gedegen voorbereiding essentieel.
Het JIP organiseert binnenkort de gratis Get Started training. In vijf avonden vertelt jongerenadviseur Sefton Nickless waar starters op moeten letten en wat ze moeten regelen. De deelnemers gaan zelf aan de slag en wisselen onderling tips uit in een ongedwongen sfeer.


Heeft uw zoon of dochter plannen om het huis uit te gaan? Vertel hen dan over deze training. Deelname is gratis.
De eerstvolgende training vindt plaats op 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april van 19.00 tot 21.00.

Locatie: JIP Zoetermeer, Stadhuisplein 4 (naast de bibliotheek).
Meer informatie en aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
079 – 331 00 55
 

-advertenties-

-goede doel-