IMG 7642Op vrijdag 11 maart kwam wethouder Taco Kuiper op bezoek bij de schooltuinen op de Broekwegzijde in de Leyens. Hier werd hij toegezongen door de groepen 5 van de vier basisscholen uit de wijk. Voor de gelegenheid hadden alle kinderen het lied ’voor de groentewinkel stond ...’ ingestudeerd. Daarna gaf de wethouder het eerste naambordje weg aan één van de kinderen. Hierna kregen alle kinderen een schooltuinbordje en iets lekkers en gezonds te eten.

De schooltuinen draaien niet meer onder leiding van de gemeente maar werken nu volledig met vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben met z’n vieren de afgelopen periode de bordjes voor de kinderen in elkaar gezet. De kinderen zullen deze bordjes zelf versieren in de klassen. Om de vrijwilligers te bedanken had een oud leerkracht van de Prinses Margriet School een schitterende taart gebakken.

Aankomend weekend zullen er verschillende vrijwilligers helpen om het complex van de schooltuinen te verfraaien in het kader van ’NL Doet’, dat jaarlijks wordt gehouden als initiatief van het Oranje Fonds.

 IMG 7666  IMG 7678
 IMG 7685  IMG 7687

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

Foto's en tekst: Claudia Wolters

-advertenties-

-goede doel-