DSC 6083A

"Is everybody in? The ceremony is about to begin!" The Doors on stage op donderdag 10 maart in het Stadstheater Zoetermeer. De ‘Celebration Tour’ is een authentieke hommage aan deze rockband, één van de meest spraakmakende bands van de jaren 60, neergezet in een evenzo spraakmakend optreden door deze fantastische band!

DSC 5935ANormaliter speelt de Tributeband in clubs en op poppodia, maar speciaal voor theaters is er nu een nieuwe liveshow genaamd ‘Celebration'. In deze overweldigende theaterproductie worden alle zintuigen van de toeschouwer geprikkeld met prachtige projecties, kenmerkende wierookgeur, sferische belichting en brandende kaarsen.

Authentiek

Vier gedreven muzikanten die met hun optredens deze grootse rockband levend willen houden. Geen gemakkelijke opgave, aangezien The Doors inspiratie haalden uit onder meer jazz, flamenco, Indiase raga, boosanova etc. De Tributeband is authentiek tot in details. Met zanger Danny van Veldhuizen, die als twee druppels water lijkt op en beweegt als de legendarische Jim Morrison. Toetsenist Willem Vonhof, is zowel in zijn virtuoze speelwijze als uiterlijk nagenoeg een kopie van Ray Manzarek. De gitarist heeft de markante Robby Krieger-looks en de drummer achter zijn Ludwig drumkit heeft een onwaarschijnlijke gelijkenis met John Densmore. Zelfs aan de originele sixties instrumenten, versterkers en microfoons is gedacht. Spectaculair en compleet!

Onvergetelijke nummers

De band opende met het rustige en minder bekende ‘Queen of the Highway’. Wanneer daarna de hit ‘Alabama Song’ werd ingezet, begon het publiek, hoofdzakelijk 50 plussers, enthousiast te worden. De energieke zanger schreeuwt en maakt rondedansjes op het podium, zoals we van Morrison kennen. De filosofische poëzie en zijn obscene, provocerende bewegingen maakten het levensecht. Ook de onvergetelijke nummers als ‘Hello I love you’, ‘Riders on the storm’, ‘Break on through’ en natuurlijk ‘Light my fire’ kwamen aan bod. Het publiek was gegrepen door het opzwepende optreden, maar ja, als 50-plusser ga je niet zo snel meer zo maar even op de stoelen staan. Een staande ovatie en “we want more” riep de band terug waarna een lange uitvoering van ‘The End’ als toegift volgde en een einde maakte aan de imponerende show.
‘This is the end, my only friend, the end...’

DSC 5895A DSC 5909A

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee, Media Foto’s Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-