Op duizenden plaatsen in Nederland, waarvan tientallen in Zoetermeer gingen vorige week vrijwilligers aan de slag voor NLDoet, de Nationale Klussendag. Zo ook in de Natuur- en Landschappentuin in het Westerpark waar zaterdag op initiatief van de Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin, ruim 30 vrijwilligers (jongste 10 en oudste 82) werkten aan onderhoud van paden, sloten en beplantingen. Ook werknemers van het Zoetermeerse bureau Kaskon b.v. pakten enthousiast de schelpenpaden aan . Op dezelfde dag ging de Natuurtuin weer open na de winterrustperiode

 

P3122399

P3122403
foto's: Tilly Kester  

 

Geslaagd muzikaal samenzijn van ouderen tijdens NL doet in Palenstein

NLdoet2016 03

Voor ouderen werd afgelopen vrijdag in Palenstein een hele gezellig ontmoeting georganiseerd. Onder het genot van drankjes en heerlijk zelfgemaakte taarten van Lions Soetermare werden er Nederlandse klassiekers gezongen onder begeleiding van een pianist.
Vrijwilligers José Hoek en Thea van der Vlist van stichting Piëzo waren initiatiefneemsters van deze zeer geslaagde middag, die ook door Middin en MOOI werd ondersteund.


Fotograaf: Henk Leentfaar

 

 

 

 

Vrijwilligers NLdoet helpen met binnen- en buitenactiviteiten bij WZH

Oosterheem NLdoet Zoetermeer

De woonzorgcentra van WZH kregen op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart ondersteuning van tientallen vrijwilligers van NLdoet bij verschillende binnen- en buitenactiviteiten. De vrijwilligers hebben zich ingezet om onder andere met cliënten een spelletje te doen, een wandeling te maken en de tuinen en terrassen van verschillende WZH-woonzorgcentra aan te pakken.

Kunstwerken en tekeningen
WZH Oosterheem was één van de WZH-woonzorgcentra die mee deed aan NLdoet. De cliënten kregen op vrijdag 11 maart de leerlingen van de Oosterwijzer op bezoek. De jongste leerlingen hebben prachtige tekeningen gemaakt en overhandigd aan de cliënten van WZH Oosterheem. De oudere leerlingen hebben gezamenlijk verschillende kunstwerken voor drie huiskamers en het Kooktheater van WZH Oosterheem gemaakt. De kunstwerken worden op een later moment overhandigd aan de cliënten van de desbetreffende huiskamers.

Vrijwilligers

WZH kan niet zonder vrijwilligers! Mede dankzij hen kunnen cliënten nog beter ondersteund worden in hun wensen en behoeften. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij WZH? Bekijk www.wzh.nl/vrijwilligers  voor meer informatie.

 

-advertenties-

-goede doel-