IMG 0974Ook de leden van Lionsclub Soetermare maakten hun handen én keukenspullen vies tijdens NL-doet. Het resultaat was een groot aantal heerlijke taarten en hapjes. Niet bestemd voor eigen consumptie, maar als aankleding van een Zing & Ontmoetmiddag in het Castellum in Palenstein.

In het Castellum konden afgelopen vrijdagmiddag wijkbewoners elkaar ontmoeten en samen zingen. Het initiatief kwam van stichting Piëzo, de dames van Lions Soetermare hebben samen met Middin, Palet Welzijn, MOOI en Piëzo invulling aan de middag gegeven. Dit muzikale samenzijn verbindt wijkbewoners.

Onder begeleiding van pianomuziek brachten de aanwezigen uit volle borst allerlei Nederlandse klassiekers ten gehore. De taarten en overige hapjes maakte het tot een heerlijke middag. Helaas heeft het niet geleid tot de ontdekking van unieke zangtalenten. Soms klonk het samenzijn zelfs vals, zo vertelde een van de aanwezigen lachend: "Samen vals zingen is ook zingen, ik word er blij en vrolijk van."

Lionsclub Soetermare heeft als jaarthema ‘muzikale verbinding’. Met allerlei activiteiten haalt de club geld op voor het maken van een triangel, een muzikale driehoek tussen zorg, onderwijs en cultuur. Dit door aan groepen kinderen in de leeftijd tussen 8 en 18 jaar op de zorgboerderij Swaenensteyn muziekonderwijs door het CKC aan te bieden.

De eerstvolgende activiteit is de verkoop van violen op 19 maart a.s. tussen 14.00 – 17.00 uur voor, tijdens en na afloop van het orgelconcert in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-