stichting goede doelenDe bestuursleden van de Stichting Goede Doelen Zoetermeer (GDZ) v.l.n.r. Christian Langeveld, Pim ten Pierick, notaris Arie Jan van der Bijl en voorzitter Ron Verhaak

 

Het bedrijfsleven van Zoetermeer, dat zich verenigd heeft in de Business Breakfast Club (BBC)  gaat Stichting Allerliefst en Kledingbank MEVE sponsoren. Hiervoor heeft BBC de Stichting Goede Doelen Zoetermeer (GDZ) opgericht. Bij notaris Arie  Jan van der Bijl tekende het bestuur van GDZ vrijdag de oprichtingsakte.

“De Business Breakfast Club had zich eerder al ten doel gesteld de exploitatiekosten van het  Familieverblijf in het Lange Land Ziekenhuis te dekken,” vertelt voorzitter van GDZ, Ron  Verhaak. “Door de langdurig onzekere situatie van het Zoetermeerse ziekenhuis werd in mei vorig jaar  het Familieverblijf noodgedwongen gesloten. Daarmee kwam ook de sponsoring door BBC te  vervallen. Het doel van BBC is echter het leveren van een structurele bijdrage aan een goed  doel in Zoetermeer.”

Vandaar dat de leden besloten de Stichting Goede Doelen op te richten. Met deze stichting  willen de leden van dit zakelijk netwerk een goed doel sponsoren. Tijdens het maandelijkse  ontbijt bij een van de leden van BBC konden diverse stichtingen laten zien, waarom juist hun  stichting in aanmerking moest komen voor sponsoring.

Uiteindelijk kregen Stichting Allerliefst en Kledingbank MEVE evenveel stemmen van de  leden van BBC. Beide stichtingen worden nu voor drie jaar gesponsord, omdat zij zoveel  goed werk doen. Stichting Allerliefst vindt, dat alle baby’s een goede start verdienen en helpt die gezinnen. Jaarlijks worden duizenden kinderen geboren in gezinnen die ruim onder de armoedegrens  leven. Kledingbank MEVE (met elkaar voor elkaar) zamelt gebruikte kleding in voor gezinnen met  een laag inkomen.

 

"Dit is een positieve boost"

"Dit is geweldig natuurlijk," zet Frank Reinhardt van St Allerliefst. Hij gaat enthousiast verder: "Voor ons een positieve boost waar we zeker honderd gezinnen mee kunnen helpen". Stichting Allerliefst heeft een pitch moeten houden om hun plan toe te lichten. Hun plan is eenvoudig en doeltreffend. Zij gaan gezinnen met een smalle beurs helpen wanneer er een baby is geboren in het gezin. Zij doen dit met een uitgebreid kraampakket. Daarin zitten luiers, voedingsmiddelen, kleding en rompertjes. Ook zit er speelgoed in voor het kersverse Zoetermeerdertje. Wanneer er andere zaken nodig zijn dan komt de stichting ook in actie. Indien nodig kunnen ze van extra zinkzalf tot een kinderwagen voor de baby regelen. Zo maakt het kind een goede start.

Frank en zijn team zijn in een stroomversnelling gekomen nu ze weten dat ze in aanmerking komen voor de steun van de BBC. "We maken lange dagen om de zaken te regelen, maar we doen het met liefde," zegt Frank namens het team Allerliefst.

 

Business Breakfast Club

Business Breakfast Club komt elke eerste donderdag van de maand bijeen van 08.00 tot 09.00  uur. Het ontbijt wordt bij toerbeurt gesponsord door een of meerdere leden. Het zakelijk netwerk streeft naar 125 leden. Zonder andere netwerken te benadelen wil BBC  meer dan de gemiddelden van de bestaande netwerken zijn, vooral gericht op diversiteit van  ondernemers.

 

 

 

Foto: Kees van Rongen

-advertenties-

-goede doel-