clickTijdens de zesde editie van de Week van het Geld die tussen 14 t/m 18 maart 2016 plaatsvindt, geven medewerkers van Rabobank Regio Den Haag een speciale les op diverse basisscholen in de regio. ‘Bank voor de klas’ is een gastlesprogramma waarbij leerlingen uit groep 6, 7 en 8 leren omgaan met geld. Door kinderen op jonge leeftijd financiële kennis en vaardigheden mee te geven, zijn ze op latere leeftijd beter in staat zijn om zelf bewuste financiële keuzes te maken. Onlangs adviseerde het Platform Onderwijs2032 al om financiële educatie structureel op te nemen in het toekomstige onderwijsprogramma. Op 17 maart gaf ook Jaap Wielaart, directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag, een gastles op de Florisschool in Zoetermeer.

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) doen er ook dit jaar weer een groot aantal banken actief mee aan de Week van het Geld. De banken hebben als doelstelling om 4.500 gastlessen te geven in het kader van ‘Bank voor de klas’. In 2015 verzorgden Rabobank-medewerkers 1853 gastlessen op Nederlandse basisscholen. In de regio Den Haag, werden toen 20 scholen bezocht door 25 medewerkers van de Rabobank Regio Den Haag.

Cash Quiz

Een gastles duurt ongeveer 90 minuten en tijdens deze les spelen de kinderen het spel ‘Cash Quiz’.

Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld zoals sparen, zakgeld en de geschiedenis van geld, worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Het spel Cash Quiz wordt aan de deelnemende basisschool geschonken. Directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag, Jaap Wielaart is overtuigd: “Financiële educatie binnen het basisonderwijs is noodzakelijk om kinderen op speelse manier bewust te maken van de financiële keuzes die ze ¬kunnen en soms moeten gaan maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als kinderen al jong leren omgaan met geld, ze daar op volwassen leeftijd profijt van hebben. Het is fijn om te zien dat collega’s van onze bank zich spontaan aanmelden, omdat ze het leuk en belangrijk vinden om een gastles te verzorgen.”

 

-advertenties-

-goede doel-