IMG 5003Afgelopen week vond bij MOOI in Palenstein, de tweede Buurtboombijeenkomst plaats. De Buurtboom, een project uitgevoerd door het opbouwwerk van MOOI en ondersteund door het Oranjefonds, biedt mogelijkheden om actieve Buurtbewoners uit verschillende wijken samen te brengen en hen deskundigheidsbevordering aan te bieden op leervragen die zij zelf aandragen.

Buurtfora

De deelnemers, uit verschillende wijken van de stad, zijn in hun eigen straat verenigd in zogeheten Buurtfora. Deze platforms, sommige nog vers, andere al enkele jaren actief, zijn opgericht met behulp van het opbouwwerk en dienen als georganiseerde platforms, gesprekspartners, richting gemeente, de buurt en andere partijen. Buurtforums werken aan veiligheid door bijvoorbeeld met elkaar een whatsapp groep te starten of preventief te surveilleren in de buurt. Ook werken zij aan bindingen in de straat door met en voor elkaar activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld tijdens Landelijke Opschoondag, Burendag, Halloween of Kerst.

Acteurs

Voor de leervragen van deze Buurtboombijeenkomst, werden door het opbouwwerk een trainer en twee acteurs ingeschakeld. Deze speelden situaties na waarin bijvoorbeeld besluitvorming, een goede communicatie en het onder bewoners creëren van draagvlak aan de orde kwam. Andere programma onderdelen waren bijvoorbeeld uitleg over social media en een kijkje in de keuken bij Buurtforum De Meren (Oosterheem).

Een nieuwtje voor de bewoners was het opbouwwerk-initiatief om de actieve deelnemers van de Buurtboom in de gelegenheid te stellen om te sparen voor hun buurt. Telkens als een Buurtforumlid deelneemt, ontvangt deze een Bloesem-bon. Hoe meer leden aanwezig, hoe sneller men spaart. De Bloesembonnen, met elk een waarde van €10,00 kunnen worden besteed aan de eigen straat, bijvoorbeeld voor perkgoed.

Meer informatie over het opbouwwerk van MOOI, de Buurtforums of de Buurtboom? Volg het opbouwwerk op Facebook of bel op werkdagen naar Stichting MOOI via 079 – 346 20 00.

-advertenties-

-goede doel-