P3170074De kleuters van basisschool de Waterlelie hebben een kunstles over Escher gekregen. De les werd gegeven door een enthousiaste ouder van een leerling uit de groep die werkt in het museum Escher in het Paleis in Den Haag.
In de klas werd vooraf gesproken over kunst, verschillende musea en wat er allemaal te zien is. Ook konden de kinderen uit eigen ervaring vertellen over bezoekjes naar musea die ze met hun ouders hebben ondernomen. Tijdens de gastles werden verschillende prenten van Escher bekeken. De kinderen kwamen erachter dat de platen in eerste instantie normaal leken. Ze ontdekten dat wanneer je nog beter keek, het eigenlijk niet altijd kon wat er afgebeeld stond! Ook werd bekeken hoe de platen werden gemaakt en wat er allemaal veranderde in de afbeeldingen.

Na de introductie van de gastdocent gingen de kleuters aan het werk met de techniek vlakvulling. Er werden vissen en vogels op creatieve wijze ingekleurd met stift en wasco. Na het uitknippen werden de kleurige figuren in elkaar gepast en werd het één groot groepswerk. Het groepskunstwerk hangt in de klas aan de muur. Je wordt er gewoon blij van als je er naar kijkt! Na afloop kregen de leerlingen een goodiebag. Alle kinderen waren blij met de mama van Milan die deze leuke les in de kleutergroep heeft gegeven!

P3170084 P3170089


Foto/PR: L. Galle

-advertenties-

-goede doel-