Jong Perspectief 20Sommige jongeren kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Daardoor zitten ze prettiger in hun vel, staan ze stabieler in de maatschappij en kunnen ze voor zichzelf kansen creëren. Wat ze eigenlijk nodig hebben is een maatje.

Het maatjesproject Jong Perspectief is een project voor jongeren tussen de 6 en 24 jaar. Het biedt deze jongeren de mogelijkheid hun te koppelen aan een vrijwilliger. Deze vrijwilliger geeft, op basis van eigen levenservaring, ondersteuning aan de jongere. De vrijwilliger en jongere zullen een jaar lang met elkaar optrekken.

Ook jij kan een maatje zijn voor een jongere. Wil jij jongeren die kans bieden? Dan is dit maatjesproject wellicht iets voor jou! Samen onderneem je leuke activiteiten bied je een luisterend oor en reik je door jouw stimulerende houding nieuwe perspectieven aan.

Training

6 en 13 april a.s. start er weer een training voor iedereen boven de 18 jaar die het leuk lijkt om maatje te worden van een jongere. Na de training van twee avonden overleggen we met elkaar welke jongere goed bij je zou kunnen passen. Hierbij moet je denken aan hobby’s die overeenkomen of bijvoorbeeld de leeftijd van een jongere die je het meeste aanspreekt.

Voel je je uitgedaagd; maar twijfel je nog of dit echt iets voor jou is? Neem dan contact met Jong Perspectief op zodat we kunnen bekijken of een maatjescontact bij jou past vanwege bijvoorbeeld al een drukke werkweek. De ervaring is namelijk dat vrijwilligers heel makkelijk een moment kunnen vinden om met een maatje af te spreken. Zondagmorgen een strandwandeling of bijvoorbeeld maandagavond even een uurtje hardlopen met je maatje levert jezelf namelijk ook wat op!

Wacht niet langer en bel! Maandag, dinsdag en donderdag van 9-14 uur telefonisch bereikbaar op 079-7502233 en/of bezoek de site www.jongperspectief.nl

-advertenties-

-goede doel-