Leerlingen ONC onderzoeken gezonde voedingHet Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het ONC voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Els van Belle, docent lichamelijke opvoeding en coördinator van de gezonde school: “We hebben nu het vignet voeding ontvangen. We zijn hiervoor speciaal de methode DoiT gaan gebruiken. De leerlingen onderzoeken hierbij zelf hun eet- en beweeggedrag. Ze leren bijvoorbeeld bewust kijken naar de invloed van reclame en vrienden. Omdat ze zo de regie nemen over hun eigen leefstijl, is de methode ook op langere termijn effectief.”

Naast deze methode, biedt het ONC allerlei gezonde producten aan in de kantine. De school heeft hiervoor voor het derde jaar de Gezonde Schoolkantine Schaal ontvangen van het Voedingscentrum. “En we promoten water drinken met pictogrammen in de school en waterflesjes”, vertelt Van Belle. “Juist omdat de jongeren nog in de groei zijn is het zo belangrijk dat ze een gezond eet- en beweegpatroon aanleren waar ze heel hun leven profijt van zullen hebben. We hopen over een tijdje ook het vignet sport, bewegen en veiligheid en sociaal welbevinden te krijgen. Want ook daarvoor zijn we al heel goed op weg.”

-advertenties-

-goede doel-