buurtforum de merenOp zaterdag 19 maart deed Buurtforum De Meren voor het eerst mee aan de Landelijke Opschoondag. Met materiaal van Nederland Schoon, de gemeente en De Goede Woning werd de strijd aan gegaan met het straatvuil in Oosterheem. Opbouwmedewerkers van Stichting Mooi, die hadden gezorgd voor de flyers, banken en tafels, waren aanwezig voor de nodige promotie van het initiatief.

buurtforum de meren2Rond de twintig mensen verzamelden zich even na de klok van één uur aan het Zwartemeer. Na een kopje koffie, thee of limonade trok iedereen een hesje aan om de zichtbaarheid te vergroten. Gewapend met werkhandschoenen, vuilniszakken, afvalgrijpers, bezems en stoffer en blik trokken verschillende groepjes Waterzicht in om zoveel mogelijk afval te verzamelen.

Na een uur hard werken kwamen de groepjes terug bij het startpunt met hun vuilniszakken, die gevuld waren met tientallen sigarettenpeuken, plastic, glas en ander vuil dat door de wijk verspreid lag langs de weg, op de stoep en in de perkjes. Een goede buit, die hopelijk een steentje heeft bijgedragen aan de bewustwording dat dit vuil niet thuishoort op de straat maar in de vuilnisbak.

Een korte pauze werd gevolgd door de nodige ontspanning. Voor het opstellen van de tafeltennistafel stond er teveel wind, maar het ouderwetse sjoelspel was voldoende om het fanatisme aan te wakkeren. Een harde maar faire strijd werd gestreden en werd geflankeerd door jeu de boules, dat in het gras gespeeld werd. Deze activiteiten zorgden voor een leuke afsluiting.

Wegens het frisse lenteweer werd besloten om deze activiteit eerder af te breken. Het enthousiaste team dat deze dag mogelijk heeft gemaakt gebruikte een gezamenlijke maaltijd om nog even na te genieten van de eerste deelname aan de Landelijke Opschoondag. Een stukje bewustwording is geprobeerd te kweken deze dag, in de hele wijk is zichtbaar gemaakt dat een gezamenlijke strijd tegen het zwerfafval de enige manier is om deze te winnen. Het begin van een traditionele deelname van Buurtforum De Meren aan de Landelijke Opschoondag.

-advertenties-

-goede doel-