DSC 6478AGolden Earring, opgericht in 1961, is een begrip in de internationale muziek industrie en beschikt over een fantastisch, onuitputtelijk repertoire. En al meer dan een halve eeuw zijn Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, George Kooymans en Rinus Gerritsen nog even populair. Dinsdag 22 maart speelde de band in het Stadstheater voor een uitverkochte zaal. Tijdens dit unplugged concert in Zoetermeer kwamen bijna alle favorieten wel aan bod: ‘Twilight Zone’, ‘Just A Little Bit Of Peace In My Heart’, ‘Another 45 miles’, ‘When The Lady Smiles’, en natuurlijk de wereldhit ‘Radar Love’. met als toegift ’Long Blond Animal’. Meezingen en/of swingen was voor niemand een probleem.

Drumsolo
Even voor de pauze verlieten de mannen het podium om ruimte te maken voor een indrukwekkende drumsolo van Cesar Zuiderwijk. De drummer ging helemaal los en toen hij op een gegeven moment zijn drumstokjes ‘verloor’, ging hij even vrolijk door met zijn handen. De drumsolo ging daarna over in ‘Radar Love’ dat de band nog steeds overtuigend neerzet.

DSC 6626A DSC 6701A
DSC 6707A DSC 6719A

 

Door het gebruik van de contrabas, tamboerijn en akoestische gitaren ontstond er een intieme sfeer. Dit is anders dan de ruigheid die we van de Golden Earring gewend zijn. Toch neemt dit de drang om te dansen niet weg. Vanaf het moment dat ‘Johnny Make Believe’ werd ingezet, klapten de pluche zittingen in het theater omhoog. Mensen uit het publiek liepen naar voren en waren daarna ook niet meer terug te krijgen in de stoelen.

De Haagse band is nog steeds in bloedvorm. De rock band scoorde nationaal en internationaal menige hit en heeft een huis vol gouden en platina platen. De Golden Earring song ‘Radar Love’ wordt door sommigen zelfs gezien als het beste nummer ooit! Er zijn inmiddels meerdere ‘Best of’ cd’s van Golden Earring verschenen en er is een heus Golden Earring museum. Verreweg het belangrijkste blijven natuurlijk de Golden Earring live concerten. Dit was het laatste theater dit seizoen. Maar de tour gaat door!

DSC 6634A

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-