IMG 0138Op zondag 27 maart, eerste Paasdag, is er een rondwandeling in de Natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling start bij ’t Westpunt in het Westerpark om 14.00 uur en eindigt circa 15.00 uur.

Na een lange winter is het voorjaar aangebroken. Vroege voorjaarsbloeiers zoals sleutelbloem, bloeiende wilgen en lenteklokjes staan in bloei. Watervogels met jongen, zoals diverse soorten ganzen en meerkoeten zijn nu te zien. Afgelopen winter is er flink gesnoeid door vrijwilligers van knotgroep Meer en Woud. Tijdens de NLdoet-dag op 12 maart hebben ruim 30 mensen meegeholpen met diverse werkzaamheden, zoals de paden voorzien van nieuwe schelpen, het blad uit de polderslootjes gehaald en het griend gesnoeid.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Voor groepen en andere belangstellenden is het tegen een kleine vergoeding mogelijk om op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-