Zeven leden van het Zoetermeers Mannenkoor zijn onderscheiden voor hun 25 jaar inzet voor het koor en het mannenkoorzang. Voorzitter Koos van Herk bood hen een oorkonde met speldje aan namens het  'Flow of Voices' (KNZV).

De zangers: Cor Vermeulen, Peter Brabander, Klaas Kruithof, Jan Vermeulen, Peter van Veen, Hans Raateland en Hans Bleumer ontvingen deze onderscheiding tijdens de algemene ledenvergadering in de aula van het Erasmus College.

Zoals bekend geeft het koor jaarlijks kerstconcerten in een van de Zoetermeerse kerken en treedt daarnaast regelmatig op in woon- en zorgcentra in de regio. Ook wordt er ieder jaar een open repetitie met aansluitend een Snertconcert in Zoetermeer gehouden. Tevens is vorig jaar voor de tweede keer het Zoetermeers Korenfestival gehouden. Het koor heeft vorig jaar de tweede plaats behaald op de Holland- korendag te Schiedam. Dit concours wordt jaarlijks georganiseerd voor bij de KNZV aangesloten mannenkoren.

20140425 1

Naar aanleiding van het laatste Snertconcert meldden zich weer vier nieuwe leden aan die op de ALV werden geïnstalleerd. Momenteel bestaat het koor uit 79 leden.
Het Zoetermeers Mannenkoor werd op 18 februari 1981 opgericht en bestaat dit jaar dus 35 jaar en geeft daarom op woensdag 11 mei a.s. een gratis Driekorenconcert in de Nicolaaskerk te Zoetermeer.


Zie ook: www.zoetermeersmannenkoor.nl

-advertenties-

-goede doel-