iStock 000019284513Medium

Onlangs is de campagne ‘Rookvrije generatie', een initiatief van de Hartstichting, het longfonds en KWF, van start gegaan. Een initiatief dat bedoeld is om kinderen op te laten groeien zonder tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Om dit uiteindelijke doel te bereiken zullen steeds meer rokers moeten stoppen ten behoeve van de toekomstige generatie. Om dit te bereiken is het niet alleen van belang dat alle rokende (groot)ouders stoppen met roken maar wordt een beroep gedaan op iedereen die rookt om hieraan een positieve bijdrage leveren. Met als persoonlijke beloning zo lang mogelijk gezond leven al dan niet met of zonder (klein)kinderen.

Begeleiding bij stoppen met roken

In Zoetermeer bieden de meeste huisartspraktijken al vele jaren individuele begeleiding bij het stoppen met roken. Nu is er ook de mogelijkheid om aan een groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ deel te nemen! Wist u dat in Zoetermeer 1 op de 5 mensen rookt (20%) van boven de 19 jaar?

“De meerwaarde van deze training zit hem in de combinatie van groepsgevoel - het samen stoppen - en het gebruik van ondersteunende middelen. Je wilt niet af gaan voor de groep en als jij het moeilijk hebt denk je ook aan je groepsgenoten en dat sleept je er weer doorheen. Je kunt met de groep praten over je negatieve en positieve gevoelens. Doordat je samenkomt deel je ervaringen met elkaar.” Aldus mevrouw Sanders, die de groepstraining in 2015 succesvol afrondde.

Doe mee aan de stoppen met roken groepstraining

Om ook andere rokende inwoners van Zoetermeer en omgeving te ondersteunen bij het stoppen met roken zal er in Zoetermeer ‘stoppen-met-roken’ begeleiding in groepsvorm worden aangeboden. De rokende inwoners van Zoetermeer zullen zeven weken lang worden begeleid (door een zorgprofessional) naar een rookvrije toekomst. De stoppen met roken groepstraining die aangeboden wordt is een bewezen effectieve training en kent landelijk een slagingspercentage van 82% na afloop van de training.

Wilt u meewerken aan een rookvrije generatie in Zoetermeer en daarmee een rookvrije toekomst voor u zelf en uw (klein)kinderen? Dan kunt u zich vóór 4 april inschrijven voor de groepstraining stoppen met roken. De eerste training vindt plaats op maandag 11 april, dit keer in gezondheidscentrum Oosterheem aan het Oosterheemplein 231 te Zoetermeer. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.

Meer informatie

De training ‘Rookvrij! Ook jij?’ wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars volledig vergoed, wel kan het eigen risico van toepassing zijn.

Inwoners van Zoetermeer die geïnteresseerd zijn in de trainingen of zich willen aanmelden kunnen terecht op de website www.rookvrijookjij.nl  of kunnen contact opnemen met SineFuma via 076 – 88 951 95 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-