De LHN heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de veiligheid op het Stedelijk College in het bijzonder voor leraren en leerlingen.

Er zijn bij de fractie van de LHN van meerdere zijden geluiden binnen gekomen dat leraren met fysiek en mondeling geweld bedreigd worden, maar ook slachtoffer zijn van fysiek geweld. Ook tussen de leerlingen onderling worden gewelddadigheden gepleegd. De directie zou daar onvoldoende tegen optreden.

De LHN is van mening dat gewelddadigheden en het dreigen daarmee niet te tolereren is op een middelbare school. In oktober 2015 werd een leraar op de school volgens de LHN mishandeld tijdens surveillancetaken, deze leraar zit sinds dit geweld ziek thuis.

 

Reactie van Stedelijk College

pa vo stedelijkcollegeIn een reactie laat Peter Reenalda, voorzitter van de Raad van bestuur weten: “Ik herken onze school absoluut niet in het beeld dat hier geschetst wordt. Het incident met deze leraar is tot op de bodem uitgezocht en betrof geen fysiek geweld. Eerder een vorm van kattekwaad zoals dat op veel scholen voorkomt. Een leerling heeft een zakje gevuld met water naar de docent gegooid. Dit keuren we natuurlijk absoluut af, maar staat nog niet gelijk met fysiek geweld. De leerling heeft toen een gepaste straf gekregen”.

Bij de betrokken docent speelde ook een arbeidsconflict, Reenalda gaf aan dat dit conflict eerder de oorzaak is dat de docent nog niet is teruggekeerd op school dan het beschreven incident. Er is door de docent geen aangifte gedaan. Het incident is ook besproken met de schoolagenten die op elke school in Zoetermeer verantwoordelijk zijn voor het veiligheidsprotocol op school.

 

-advertenties-

-goede doel-