20160331 79769Vijftig leerlingen van het Atrium gingen donderdagmiddag de uitdaging aan om het zwerfafval rond hun school te verminderen. Zij doen mee aan de actie TRASHBASH, een project waar drie scholen in Zoetermeer aan meedoen, het Atrium, het Erasmus en het ONC (locatie Parkdreef).

20160331 79764Bij de start van het project vroegen de Afvalbutlers op ludieke wijze de aandacht van de 2e jaarsleerlingen van de school. Ook wethouder Isabelle Vugs benadrukte het belang van een schone omgeving: ”Op een schoon schoolplein voel je je prettiger!”

De leerlingen zullen in de komende weken elke dag een rondje maken over het schoolplein en rond de school om afval op te ruimen. Na twee maanden is de evaluatie van het project.

De beste school én de beste klas krijgen een leuke prijs, en wethouder Vugs spoorde de leerlingen van het Atrium aan extra hun best te doen: “Uit de winnende klas nodig ik 3 leerlingen uit om op de koffie te komen op het Stadhuis!” Het project loopt tot 9 juni; op die datum wordt de winnaar bekend gemaakt.

-advertenties-

-goede doel-