natuurtuin IVN wandeling maart 2016 1

Op zondag 27 maart 2016, eerste paasdag, organiseerde stichting IVN wederom een wandeling voor natuurliefhebbers. De wandeling vond plaats in de Natuurtuin in het Westerpark. Het thema was de lente. De ervaren gids Elja Akker leidde de wandelaars rond in de Natuurtuin.

Naast Elja Akker was er een tweede gids aanwezig. Tijdens eerdere groepswandelingen is het voorgekomen dat er twee groepen apart de wandeling maakten, met elk hun eigen gids. Vermoedelijk wegens het wisselvallige weer, viel de opkomst ditmaal enigszins tegen op eerste paasdag. Slechts een handjevol mensen. Veel of weinig mensen, weer of geen weer; de wandeling gaat gewoon door.

De wandeling duurde ruim een uur. De sfeer was informeel en open. Daarnaast was er voldoende ruimte voor vragen en toevoegingen van de bezoekers. Tijdens de wandeling werd er aandacht besteed aan de diverse bijzondere planten en bomen daarnaast werden enkele interessante anekdotes gedeeld over de geschiedenis en het beheer van de Natuurtuin.

Zo vindt de gids tijdens de wandeling paddeneieren (sterrenschot) op het land, terwijl deze eigenlijk in het water thuishoren. En ook opmerkelijk; een kleine vlierboom die groeit bovenop een wilgenboom op 2 meter hoogte. Een boom in een boom dus! Met gids zie je meer!

De wandeling werd georganiseerd door het IVN, Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid. IVN is door heel Nederland actief. De wandeling door de Natuurtuin met gids vindt maandelijks plaats. Elke 4e zondag van de maand om 14.00 uur. Het startpunt is bij het Westpunt in het Westerpark, toegankelijk vanaf Turfberg / Berglaan in Meerzicht. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Natuurtuin in het Westerpark is openlijk toegankelijk vanaf half maart t/m half november.

Meer activiteiten van IVN Zoetermeer


Folder Natuurtuin (Gemeente Zoetermeer)

 

 natuurtuin IVN wandeling maart 2016  2

natuurtuin IVN wandeling maart 2016  4

 Elja Akker geeft uitleg over de planten in de Natuurtuin.  

 'Verdwaalde' paddeneieren in de natuurtuin.
Ook wel 'sterrenschot' genoemd.

natuurtuin IVN wandeling maart 2016  3 

 

 Verslag en foto's: Shehbaz Butt

-advertenties-

-goede doel-