mz vtcvoorweg2Het college heeft al in mei 2014 ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Voorweg-Noord en het conceptbeeldkwaliteitsplan voor dit gebied. Het gebied Voorweg-Noord ligt schuin tegenover Speelboerderij het Buitenbeest, op de locatie van het vroegere VTC.

Omdat omwonenden zich zorgen maakten over de mogelijke kwaliteit van bouwplannen, stelde de gemeenteraad eisen aan bijvoorbeeld de groene beleving in het gebied en is er onderzoek gedaan naar mogelijke varianten.

Visie Voorweg

De gemeente heeft samen met omwonenden een visie voor de hele Voorweg ontwikkeld, zodat de plannen voor de Voorweg-Noord kunnen worden beoordeeld aan de hand van deze visie. Die visie is in januari door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin is de groene beleving van de Voorweg vastgelegd. De diverse varianten worden momenteel onderzocht; in de klankbordgroep gaat de gemeente het draagvlak verkennen.

Klankbordgroep

Inmiddels zijn omwonenden en belangenorganisaties als het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en de Ambachtsheer uitgenodigd voor de klankbordgroep. De eerste bijeenkomst is dinsdag 26 april. Uiteindelijk krijgt het college van burgemeester en wethouders twee adviezen voorgelegd: een ambtelijk advies en één van de klankbordgroep. Deze hoeven niet hetzelfde te zijn. Het college legt het besluit dan nog voor aan de gemeenteraad.

-advertenties-

-goede doel-