gestoldgeluk groot1Van 16 t/m 24 april is het Nationale Museumweek. Veel musea in Nederland organiseren leuke activiteiten met als thema ‘Ons echte goud’. Ook het Stadsmuseum Zoetermeer doet mee.

Voor de speciale entreeprijs van € 2,00 (kinderen t/m 12 en MK gratis) kunt u een speciale schattenroute met bijzondere weetjes en verhaaltjes door het museum volgen. Op dinsdag 19 en donderdag 21 april kunt u om 14.30 uur ‘Op de thee in het museum’. U krijgt een VIP-rondleiding met unieke blikken voor en achter de schermen.

Schattenroute

Tijdens de Museumweek is er door het museum een schattenroute uitgezet. Het hele museumteam heeft samen bedacht wat het ‘echte goud’ van het museum is. Dit is vertaald in een route met ontroerende, leuke en herkenbare verhalen. De route voert langs verrassende voorwerpen, die steeds weer van een andere kant belicht worden. De conservator wijst u bijvoorbeeld graag op het unieke poppenhuis, een vrijwilliger deelt haar grappige verhaal over een beeldje van een ouderwetse strandstoel en de tuinman pronkt met het nieuwe ontdek-pad dat hij het afgelopen jaar in de tuin heeft aangelegd. Het museum is tijdens de Museumweek van 16 t/m 24 april van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00 en op zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 geopend voor de speciale entreeprijs van € 2,00 (kinderen t/m 12 jaar en MK gratis).


Op de thee in het museum

Op dinsdag 19 en donderdag 21 april worden er om 14:30 speciale rondleidingen georganiseerd. Tijdens deze VIP-tour komt u voor en achter de schermen van het museum. De museummedewerkers vertellen u, onder het genot van een kopje koffie of thee, van alles over het museum, de collectie en de toekomstplannen. De rondleiding (incl. kopje koffie of thee met wat lekkers) kost € 5,00. Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres en gewenste datum van de rondleiding (19 of 21 april), maximaal 20 deelnemers per keer.

 

 

-advertenties-

-goede doel-