speelautomaatHet college van burgemeester en wethouders heeft op 12 april besloten aan de gemeenteraad voor te stellen om het aantal speelautomatenhallen dat in Zoetermeer op basis van de APV is toegestaan te verhogen naar drie.

De huidige APV van Zoetermeer staat maar een vergunning voor één speelautomatenhal toe. Vanwege uitbreiding van het leisureaanbod, meer bruis en meer werkgelegenheid heeft het college eerder voorgesteld niet langer een maximum te stellen aan het aantal vergunningen voor speelautomaathallen in Zoetermeer.

In samenspraak met bewoners kwam naar voren dat 52% van de inwoners het er niet mee eens is om het maximumstelsel van maar één speelautomaten-hal te vervangen door een ‘open stelsel’ zonder maximum aantal.

Na de samenspraakprocedure stelt het college aan de raad voor om in de APV vast te leggen dat de burgemeester maximaal drie vergunningen voor speelautomatenhallen mag verlenen. Naast regels voor het maximum aantal hallen worden er ook strenge regels gesteld aan de veiligheid en kwaliteit.

-advertenties-

-goede doel-