IMG 3620Woensdag 13 april was een feestelijke middag in het wooncomplex Het Haagsebos in Zoetermeer: Ontmoetingscentrum Het Trefpunt werd geopend! Veel bewoners uit de wijk Meerzicht kwamen een kijkje nemen. Het Trefpunt is mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking met enthousiaste bewoners en diverse organisaties.

Voor en door bewoners

Het Trefpunt is een ontmoetingsplek voor en door bewoners van Meerzicht. Iedereen is welkom. Buurtbewoners die op zoek zijn naar gezelligheid, informatie, een luisterend oor, een kop koffie of een lekker hapje eten kunnen binnen lopen bij het ontmoetingscentrum. Als het nodig is kunnen zij ondersteund worden op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Mensen kunnen spreekuren, de prikpoli, het restaurant, kapper of pedicure bezoeken. En iedereen kan het initiatief nemen voor activiteiten. Zoals een bingoavond, film-middag, karaoke, crea-middag, peuterochtend, praatgroep e.d.

IMG 3569 IMG 3576
IMG 3567 IMG 3583

 

Samenwerken en elkaar versterken

Wethouder Isabelle Vugs van Zorg & Welzijn gaf een toespraak tijdens de opening. En vertelde: “Het past helemaal in de doelstelling van de gemeente dat mensen een plek in de buurt hebben om elkaar te ontmoeten. En waar zij ondersteuning kunnen krijgen. Ik vind het fantastisch hoe organisaties bij Het Trefpunt samenwerken en elkaar versterken.” Na het officiële gedeelte was er tijd voor een hapje, drankje en muziek. En niet te vergeten een spetterend dance-optreden van ‘The Young Warriors’.

Initiatief

Zorgorganisatie Middin en woningcorporatie Vidomes namen het initiatief voor het multifunctionele ontmoetingscentrum. Ook Stichting MOOI, Limor, Palet Welzijn, Piëzo, Plicare, Vierstroom en voedingsdeskundigen van Weten & Eten hebben zich verbonden aan Het Trefpunt. Deze organisaties tekenden een intentieovereenkomst waarmee ze de samenwerking nog eens bekrachtigen.

IMG 3601 IMG 3606
IMG 3607 IMG 3628

 

Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

 

-advertenties-

-goede doel-