Meervogels LeergeldLeergeld Zoetermeer e.o. heeft de komende drie jaar een prominente plek langs het hoofdveld van ZKV De Meervogels gekregen. Later dit jaar prijkt ook de naam van Leergeld Zoetermeer e.o. op de shirts van een van de teams van de korfbalvereniging. De Zoetermeerse ondernemer Shurendy Gerardus betaalt de rekening.


‘Alle kinderen doen mee’. Het is vooral deze slogan van Stichting Leergeld Zoetermeer e.o. geweest die Gerardus zo aansprak, toen hij op zoek was om een lokaal doel te sponsoren. Eerder dit jaar is de voormalig directeur van Groupon Nederland een nieuw bedrijf begonnen. Met zijn onderneming Bruutt helpt hij startups met het opbouwen en organiseren van hun salesafdelingen. “Ik hoef met dit bedrijf niet op de voorgrond maar wilde wél iets voor de korfbalvereniging doen waar mijn dochter al drie jaar lid van is.” Samen met Feike Hoekema, bij ZKV De Meervogels bestuurslid PR & Marketing en onder andere verantwoordelijk voor het binnenhalen van sponsorgelden, besloot hij Leergeld Zoetermeer e.o. te gaan sponsoren. “Het contact was vervolgens snel gelegd”, zegt Hoekema.

Presentatie sponsorbord

Onlangs was op het hoofdveld de officiële presentatie van het sponsorbord. In aanwezigheid van het D2-team kreeg Marco Sikkel, voorzitter van Stichting Leergeld Zoetermeer e.o. het bord voor het eerst te zien. “We zijn hier als organisatie, die zich inzet om kinderen niet aan te kant laten staan omdat hiervoor thuis geen geld is, natuurlijk ongelofelijk blij mee”, aldus Sikkel. Leergeld Zoetermeer richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar die niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie kunnen bij Leergeld aankloppen. “Het is voor onze kinderen zo vanzelfsprekend dat ze van diverse clubs lid zijn”, zegt Gerardus, “Maar voor een grote groep is dat helaas niet zo. Leergeld doet daar iets aan en daarom steun ik dat graag.”

 

Foto: Otaweb

-advertenties-

-goede doel-